Alexa Daniela Munteanu

Astenia de primăvară este o afecțiune ce se manifestă de la jumătatea lunii februarie, până la sfârșitul lunii martie.

Astenie aduce cu sine stări anxioase, agitație, nervozitate, tristețe profundă și stres crescut, cauzate de schimbarea vremii.

Avem un întreg articol destinat asteniei de primăvară, în care dezbatem pe larg ce este, cum se manifestă, care sunt simptomele ei și cum se poate trata. Îl poți vedea chiar aici.

Vitamine și medicamente pentru a combate astenia de primăvară

Astenia de primăvară nu trebuie ignorată, deoarece deși trece odată cu sfârșitul lunii martie, poate lăsa în urma ei, după aceea, depresie și anxietate acută.

Atunci când astenia nu a căpătat încă amploare, poți acționa pe cont propriu.

Pentru a te trata singur de astenia de primăvară, poți apela la câteva vitamine. Iată care sunt acestea:

1. Magneiu

Unul dintre simptomele asteniei de primăvară este durerea musculară, dar și cea la nivelul oaselor. Magneziul acționează la nivelul acestor dureri și le combate.

Scapi astfel de unul dintre cele mai supărătoare simptome ale asteniei de primăvară.

2. Coenzima Q10

Acest supliment alimentar are o mulțime de beneficii. Aceasta te va ajuta să te liniștești, deoarece acționează la nivelul inimii. Îți dă o senzație de pace interioară și elimină agitația.

3. Vitamina B

Este o vitamină absolut necesară pentru a face față tuturor schimbărilor ce provoacă apariția asteniei de primăvară. Este esențial întregul complex de vitamina B (vitamina B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12).

Acest complex de vitamina B acționează în mai multe părți ale organismului, precum: funcționarea corespunzătoare a celulelor nervoase, reducerea oboselii, reduce căderii părului (unul dintre simptomele asteniei de primăvară), ajută la funcționarea corespunzătoare a creierului, reduce nervozitatea și celelalte tulburări cauzate de astenie, menține echilibrul psihic și ajută la îmbunătățirea memoriei și a gândirii.

4. Aswangandha

Este o plantă minune, ce aduce organismului numai beneficii.

Cele mai întâlnite beneficii pe care extractul acestei plante le are, sunt: reducerea stresului și a oboselii cronice, tratează simptomele aferente depresiei și anxietății (simptome care sunt asemănătoare în cea mai mare parte cu cele ale asteniei de primăvară).

5. Rhodia Rosea

La fel ca și ashwagandha, rhodiola este o plantă ce ajută organismul extrem de tare. Iată care sunt beneficiile acesteia: combate stresul, fiind o plantă adaptogenă, rhodiola anihilează stresul cât ai clipii; stimulează atenția, concentrarea, memorarea și îmbunătățește starea generală de bine.

În plus, stimulează organismul, îmbunătățindu-i capacitatea de a se adapta la stres și de a lupta împotriva asteniei și a simptomelor acesteia.

Rhodiola crește nivelul de serotonină și dopamină din corp, acestea sunt două substanțe responsabile de energia și starea de bine din organism.

6. ZenMaster

Este un supliment alimentar, cu ingrediente naturale, ce are o mulțime de beneficii pentru organism. Efectele calmante pe care ZenMaster le are ajută și la menținerea unui somn mai profund.

ZenMaster este destinat înlăturării stărilor de depresie și anxietate. În plus, acesta este recomandat și pentru perioadele intense de muncă sau activitate psihică și efort fizic asociat.

Concluzie

Astenia nu trece de la sine, chiar și atunci când luna martie s-a sfârșit, efectele asteniei de primăvară pot fi încă resimțite, și mai presus de acest lucru, ele se pot chiar agrava.

Nu lăsa această afecțiune să te doboare, acționează tu primul împotriva ei și anihileaz-o. Iată câțiva pași simpli prin care poți scăpa cu ușurință de astenia de primăvară:

1. Dietă echilibrată. Renunța să mănânci mâncăruri grele, bogat în grăsimi pe timpul iernii, după care să îți schimbi total dieta  atunci când vine primăvara! Acesta este unul dintre principalii factori ce provoacă astenia de primăvară. Încearcă ca pe tot parcursul anului să menții o dietă echilibrată, indiferent de sezon sau anotimp.

2. Odihnește-te așa cum trebuie. Somnul la timp și odihna corespunzătoare te vor ajuta să scapi de astenia de primăvară. Creează-ți un program de somn potrivit pentru tine, care să te ajute să dormi între 6 și 8 ore. Și cel mai important, respectă cu strictețe acest program.

3. ZenMaster. Este suplimentul alimentar perfect atunci când ai nevoie de un boost de energie care să te ajute să treci peste perioada în care te confrunți cu astenia de primăvară.

ZenMaster este un supliment alimentar 100% natural, ce aduce doar beneficii, iată cateva dintre lucrurile pe care le face: îmbunătățește performanța cognitivă și activitatea cerebrală; îți oferă un boost de motivație; reduce pierderile de memorie; îmbunătățește capacitatea de învățare și de gestionare a problemelor.

Și mai ales, ZenMaster nu are efecte adverse!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *