- Alternative de tratament pentru tulburarea de stres post-traumatic - August 22, 2023
- Toate cele 150 de simptome ale anxietatii - December 19, 2022
- Legătura dintre consumul de cafea la pacienții cu anxietate și depresie - December 19, 2022
Pot scăpa de anxietate singur, fără ajutor?
Dacă citești acest articol, cu siguranță te confrunți cu anxietatea. Așadar, știi deja că aceasta reprezintă o luptă continuă, uneori chiar chinuitoare, care intervine în desfășurarea normală a activităților de zi cu zi.
Dacă din diferite motive nu poți apela la un psihiatru sau la un psihoterapeut, sau pur și simplu vrei să scapi de anxietate singur, să știi că se poate. Nu va fi ușor, însă nu este nici imposibil!
Pot scăpa de anxietate singur?
Desigur! Autovindecarea nu este exclusă, însă trebuie să ții cont de câteva lucruri înainte să pornești în călătoria ta spre vindecare!
Vindecarea anxietatii are la bază schimbarea modului de viață. Este esențial să începi cu pași mici, și să intensifici treptat procesul de vindecare, până ajungi la obiectivul propus.
Cum iți gestionezi singur anxietata ?
Evaluează-ți singur/ă comportamentul, identifică care este tipul de anxietate cu care te confrunți și care este gradul de evoluție al acesteia.
Pentru a descoperi de ce fel de anxietate este vorba, trebuie să știi mai întâi care sunt tipurile acesteia și cum le poți diferenția.
Iată care sunt tipurile de anxietate, noi avem cate un articol destinat fiecărei tulburări:
- Tulburarea de panică
- Fobia
- Tulburarea de anxietate socială
- Anxietatea de separare
- Tulburarea obsesiv-compulsivă
- Ipohondria
- Tulburarea de stres posttraumatic
- Anxietatea de performanță
Citind articolele noastre îți vei da seama care este tipul de anxietate cu care te confrunți, dar și care sunt remediile pentru fiecare tip.
Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să măsori nivelul la care se află anxietatea ta. Poți face acest lucru foarte ușor prin intermediul unui test online.
Un model foarte bun de test online este acesta: TEST DEPRESIE-ANXIETATE-STRES
După ce ai stabilit clar care este tipul de depresie de care suferi și la ce nivel este aceasta, poți începe cu adevărat procesul de vindecare. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:
1. Descoperă cauza anxietății tale. Deși nu s-a stabilit încă o cauză specifică a anxietății, ea poate apărea datorită factorilor psihici (traume, abuzuri etc.) sau a celor medicali. Reconsideră-ți puțin trecutul și vei găsi cu siguranță factorul care ți-a declanșat anxietatea.
2. Observă care sunt simptomele și controlează-le. Fie că te confrunți cu simptome precum: palpitații, senzație de leșin, atacuri de panică, diverse tulburări, lipsa de energie sau concentrare etc, trebuie să devii conștient de ele și să începi să le controlezi.
De exemplu, atunci când se întâmplă să ai un atac de panică, încearcă să faci ceva care să te distragă de la frica accentuată pe care o simți. Poți încerca număratul în gând sau chiar și fredonatul.
Dacă nu reușești însă să-ți controlezi reacțiile, o variantă extrem de bună este ZenMaster, un medicament ideal pentru persoanele care suferă de anxietate. Acesta elimină stresul, senzația de teamă și îngrijorare constantă și crează o stare de pace interioară.
3. Fă lucruri care te fac fericit. Încearcă să faci lucruri care te înveselesc, care îți dau o stare bună și care te scot chiar din zona de confort. Dacă ai un hobby, petrece timp făcând asta. Dacă nu ai unul, poți încerca diverse activități, nu doar că îți vei găsi o activitate plăcută, dar îți vei ocupa astfel și timpul.
4. Blochează informațiile negative care vin spre tine. Indiferent că acestea vin din mass-media sau de la diferite persoane, este important să nu le lași să-ți perturbe liniștea.
5. Concentrează-te pe respirație. Atunci când simți că lucrurile se îndreaptă spre negativ, concentrează-te pe respirație, inspir adânc și expiră de două ori mai lent decât ai inspirat, aceasta este o modalitate de a te liniști.
6. Adoptă un stil de viață sănătos. Adoptând un stil de viață sănătos te vei simții mai bine din punct de vedere fizic, iar acest lucru va atrage bineînțeles și o bunăstare psihică.
7. Aranjează-te. Un aspect plăcut îți va da mai multă încredere în tine și vei avea mai mult curaj.
8. Folosește medicamentația. Lucrurile nu-ți dorești atât de bine din prima. La început îți va fi destul de greu să te concentrezi asupra tuturor pașilor recomandați pentru vindecare anxietății. De aceea este important să ai la îndemână un ajutor de nădejde. În ceea ce privește medicamentația, noi am dezvoltat ZenMaster.
Este un produs inedit, destinat înlăturării stărilor de depresie și anxietate. În plus, acesta este recomandat și pentru perioadele intense de muncă sau activitate psihică și efort fizic asociat.
ZenMaster are o mulțime de beneficii. Iată câteva dintre ele:
- Îmbunătățește performanța cognitivă și activitatea cerebrală;
- Îți oferă un boost de motivație;
- Reduce pierderile de memorie;
- Îmbunătățește capacitatea de învățare și de gestionare a problemelor.
No comment yet, add your voice below!