Alexa Daniela Munteanu

Depresia este o afecțiune psihologică din ce în ce mai întâlnită, mai ales în ultima perioadă, când există atâția factori negativi în jur.

Depresia poate apărea la oricine, indiferent de gen sau de vârstă. Intensitate acesteia diferă de la caz la caz, cu cât este tratată mai repede, cu atât simptomele depresiei vor fi estompate mai repede.

Leacuri băbești pentru depresie

Dacă suferi de depresie și te afli într-un stadiu incipient, sau mediu, îți poți trata afecțiunea cu ajutorul leacurilor băbești.

Leacurile băbești sunt variante simple de tratament, și sunt cea mai la îndemână alegere atunci că nu vrei să apelezi la medicamente și doctori.

Leacurile băbești au posibilitatea de a ameliora și reduce simptomele, însă trebuie să fii conștient/ă de faptul că acestea nu sunt chiar un înlocuitor al tratamentelor și al diagnosticelor medicale.

Pentru a te trata singur și definitiv de depresie este nevoie să apelezi la un psihoterapeut. Poți începe însă cu diferite obiceiuri constructive, care îți vor îmbunătății starea, iată câteva dintre ele:

  • Exercițiile Fizice – Sportul are numeroase avantaje asupra corpului. Nu doar că ne ține în formă și ne îmbunătățește rezistența, atunci când facem exerciții fizice, fie ele și ușoare, organismul produce anumite substanțe chimice care favorizează apariția și menținerea unei stări generale de bine. În plus, sportul ne și ține ocupați și ne face astfel să nu ne mai gândim atât de mult la lucruri negative.Acest lucru este susținut de numeroase studii care demonstrează faptul că sportul scade semnificativ nivelul de stres și ajută la combaterea depresiei. (1)
  • Mănancă Sanatos – O dietă corespunzătoare este un element vital în funcționare a corpului, atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic. O alimentație sănătoasă îți va da energie și chef de viață. Iar atunci când ai grijă de tine, simptomele depresiei vor fi redusă treptat.Este posibil ca dieta dvs. să nu provoace în mod direct o îmbunătățire, dar clar există o asociere între nutriție și starea de spirit. (2)
  • Elimină Găndurile Negative – Gândurile negative nu vor dispărea de la sine, însă există o mulțime de modul prin care le poți reduce și chiar elimina definitiv. Poți încerca diferite tipuri de terapie sa meditații, poți încerca să faci lucruri care să te mențină ocupat, sau chiar să accepți acele gânduri. Noi îți recomandăm să încerci mai multe metode, până o găsești pe cea potrivită pentru tine.
  • Evită alcoolul si fumatul pe cat posibil Alcoolul, tutunul și substanțele interzise provoacă dependență, nervozitate și agitație. În plus, toate înrăutățesc la rândul lor simptomele depresiei. Atunci când reduci consumul acestora, corpul trece printr-un fel de detoxifiere, acest proces ajută la calmarea întregului organism, reducându-ți simptomele depresive.
  • Inconjoarăte de oameni pozitivi Persoanele din jurul nostru sunt un factor important în viața noastră. Conștient sau nu, acestea ne influențează din toate punctele de vedere. Fie că vorbim despre diferite vicii sau tipare comportamentale, avem tendința de a le prelua de la cei din jurul nostru. Dacă ne înconjurăm de persoane negative, care tot ce fac este să se plângă de cât de grea le este viața și au o atitudine care lasă de dorit, îți vor transmite și ție energia lor negativă, iar acest lucru îți poate agrava depresia.
  • Acupunctura – Este o tehnică străveche, care încă acționează foarte benefic asupra organismului. În ceea ce privește tratarea depresiei, acupunctura detensionează organismul și îl relaxează. După o ședință de terapie cu acupunctură te vei simții mult mai liniștit/ă și destresat/ă.In ciuda acestor lucruri studiile arată că acupunctura nu este atât de eficientă în tratarea depresiei, aceasta poate fi folosită doar ca un adjuvant potrivit pentru antidepresive. (3)

ZenMaster

Este un supliment alimentar, cu ingrediente naturale, ce are o mulțime de beneficii pentru organism. Efectele calmante pe care ZenMaster le are ajută și la menținerea unui somn mai profund.

ZenMaster este destinat înlăturării stărilor de depresie și anxietate. În plus, acesta este recomandat și pentru perioadele intense de muncă sau activitate psihică și efort fizic asociat.

ZenMaster are o mulțime de beneficii. Iată câteva dintre ele:

  • Îmbunătățește performanța cognitivă și activitatea cerebrală;
  • Îți oferă un boost de motivație;
  • Reduce pierderile de memorie;
  • Îmbunătățește capacitatea de învățare și de gestionare a problemelor.

Sursa:
1. Wu C, Yang L, Li Y, Dong Y, Yang B, Tucker LD, Zong X, Zhang Q. Effects of Exercise Training on Anxious-Depressive-like Behavior in Alzheimer Rat. Med Sci Sports Exerc. 2020 Jul;52(7):1456-1469. doi: 10.1249/MSS.0000000000002294. PMID: 32028456; PMCID: PMC8015320.

2. Ljungberg T, Bondza E, Lethin C. Evidence of the Importance of Dietary Habits Regarding Depressive Symptoms and Depression. Int J Environ Res Public Health. 2020;17(5):1616. Published 2020 Mar 2. doi:10.3390/ijerph17051616.

3. Armour M, Smith CA, Wang LQ, et al. Acupuncture for Depression: A Systematic Review and Meta-Analysis. J Clin Med. 2019;8(8):1140. Published 2019 Jul 31. doi:10.3390/jcm8081140.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *