- Alternative de tratament pentru tulburarea de stres post-traumatic - August 22, 2023
- Toate cele 150 de simptome ale anxietatii - December 19, 2022
- Legătura dintre consumul de cafea la pacienții cu anxietate și depresie - December 19, 2022
Atacurile de panică sunt episoade bruște de teamă intensă, acestea ne fac să avem impresia că pierdem controlul asupra propriei persoane, asupra situațiilor și chiar a realității.
Atacurile de panică apar fără un motiv întemeiat. Din păcate, acestea pot afecta pe oricine, de la copii și până la adulți. Cauza principală a atacurilor de panică o reprezintă anxietatea.
Ce facem însă atunci când realizăm că ne confruntăm cu această problemă? La cine apelăm? Ce doctor trebuie să consultăm?
În acest articol vei găsi răspunsurile tuturor întrebărilor tale.
Doctor pentru atacuri de panică? La cine să apelez?
Atacurile de panică sunt cu adevărat supărătoare. Acestea apar din senin, atunci când ne este lumea mai dragă, fără a avea neapărat un motiv întemeiat.
Pe lângă sentimentele de teroare pe care le simți în timpul atacurilor de panică, care sunt mai mult decât supărătoare, atacurile de panică reprezintă o adevărată corvoadă, deoarece intervin în viața noastră de zi cu zi.
Cel mai grav este atunci când încep să apară și diverse manifestări fizice ale atacurilor de panică. Cele mai întâlnite sunt: transpirația excesivă, tremuratul corpului și al vocii, distorsionarea vocii, incoerența în vorbire și în gândire, plânsul, leșinul și chiar detașarea de propria persoană și de situația prezentă.
Cu toate că putem apela la diverși factori care să le reducă, precum meditația, sportul etc, pentru un rezultat rapid și sigur este uneori nevoie să cerem ajutor de la medici. Însă ce doctori ne pot ajuta când ne confruntăm cu astfel de probleme?
E bine, poți apela la trei tipuri de medici, iată care sunt aceștia:
1. Medic Primar
Deși un medic primar are experiență în diferite specialități, acesta te poate ajuta și atunci când vine vorba de un atac de panică. Îți poate oferii o consultație de specialitate și un diagnostic, ca mai apoi să-ți prescrie un tratament, să-ți întocmească o rețetă și chiar să te monitorizeze și supervizeze.
De altfel, acesta te va informa cu privire la modul de utilizare al medicamentelor pe care ți le-a prescris, te va pune la curent cu potențialele riscuri și efecte adverse.
În plus, un medic bun te va informa continuu despre metodele noi de tratament, dar și de noile diagnostice care apar.
2. Psiholog
Psihologul te va ajuta să tratezi atacurile de panică chiar de la rădăcină. Mai exact, psihologul te va ajuta să te vindeci de anxietate mai întâi.
Anxietatea este vinovată în ceea ce privește producerea atacurilor de panică. Psihologul te va ajuta să descoperi factorii declanșatori ai atacurilor de panică, aceștia pot fi: frica, senzația corporală, amintirea unei suferințe. Acești factori sunt urmați mai apoi de o frică intensă, care declanșează reacțiile fizice.
Cu ajutorul psihologului, vei descoperii că frica și formele sale vin din inconștient. Vei primi susținerea necesară pentru a scăpa de bagajul emoțional care îți crează dificultăți în viață.
Terapia cu un psiholog are ca scop identificarea emoției, înțelegerea acesteia și încadrarea sa în contextul vieții tale, de altfel, un psiholog va urmări și definirea cauzei și a conexiunilor care au dus la dezvoltarea atacurilor de panică.
Bineînțeles, psihologul va folosi o serie de tehnici ce au rolul de a-ți dezvolta mecanisme de adaptare psihică, care au ca rezultate creșterea gradului de conștientizare și reglare emoțională.
3. Psihiatru
Un medic psihiatru îți va oferi un consult amănunțit, în urma căruia va stabili împreună cu tine un tratament medicamentos potrivit afecțiunii tale, dar și organismului tău.
De altfel, un medic potrivit îți va oferi și numeroase sfaturi utile care te vor ajuta să treci mult mai ușor peste episoadele de atacuri de panică.
Medicul psihiatru se axează în mod special pe reacțiile neurologice și neuro-lingvistice pe care le ai. Acesta va încerca să înțeleagă ce se întâmplă de fapt în creierul tău, după ce efectuează acest consult și obține informațiile de care are nevoie, iti va oferi un anumit tip de tratament medicamentos.
ZenMaster
Noi am dezvoltat ZenMaster, un medicament excepțional, destinat înlăturării stărilor de depresie și anxietate. În plus, acesta este recomandat și pentru perioadele intense de muncă sau activitate psihică și efort fizic asociat.
ZenMaster are o mulțime de beneficii. Iată câteva dintre ele:
- Îmbunătățește performanța cognitivă și activitatea cerebrală;
- Îți oferă un boost de motivație;
- Reduce pierderile de memorie;
- Îmbunătățește capacitatea de învățare și de gestionare a problemelor.
No comment yet, add your voice below!