Alexa Daniela Munteanu

Atacurile de panică reprezintă momente în care frica sau anxietatea se manifestă extrem de puternic și brusc. Chiar dacă în jur nu există un pericol care să declanșeze cu adevărat acea frică, organismul se comportă ca și cum ceva groaznic urmează să se întâmple.

Există foarte multe remedii pentru a combate acest impas, de la medicamente antidepresive impotriva atacurilor de panică, până la sport, meditație și ajutor din partea medicilor.

O altă variantă ce ajută la reducerea atacurilor de panică, sunt ceaiurile.

Ceaiurile sunt recomandate pentru persoanele care se confruntă cu atacuri de panică, însă nu se confruntă cu situații grave, atacurile de panică manifestându-se destul de rar.

Care sunt ceaiurile recomandate pentru atacurile de panică?

Există câteva plante extrem de benefice în tratarea simptomelor atacurilor de panică.

Iată care sunt ceaiurile recomandate atunci când vine vorba de atacuri de panică:

1. Ceai de mentă

Este un remediu natural, care induce o stare de relaxare la nivelul organismului Și induce o stare de pace și armonie. Faptul că ne relaxează și îmi dă o stare de liniște, reduce considerabil posibilitatea apariției atacurilor de panică.

2. Ceai de mușețel

Atunci când simți că anxietatea preia controlul, fă-ți o cană de ceai de mușețel. Ceaiul de mușețel te va ajuta să te relaxezi.

Acesta are un efect asemănător asupra organismului cu efectul produs de diazepam, un medicament prescris de medici pentru astfel de tulburări psihice. Avantajul este că, față de diazepam, ceaiul de mușețel nu produce efecte secundare.

3. Ceai de lavandă

Acest ceai are din ce în ce mai mulți adepți. Proprietățile relaxante și antidepresive ale lavandei sunt recunoscute. Ceaiul de lavandă este un ajutor de nădejde atunci când ne confruntăm cu depresie, anxietate, nevroză sau psihoze.

De altfel, acesta are și alte efecte benefice, precum: efect analgezic, hipotensiv, diuretic și antimicrobian. Puteți încerca chiar o cură cu ceai de levănțică.

În astfel de tratament trebuie urmat cel puțin o lună, ceaiul se consumă pe stomacul gol, aproximativ două trei căni pe zi. Ceaiul de lavandă se prepară prin infuzarea a două lingurițe de flori în 250 ml de apă fierbinte.

Trebuie lăsat acoperit timp de 15 minute, iar mai apoi se strecoară și poate fi băut.

4. Ceai de valeriană

Este recomandat să fie băut dimineața sau seara înainte de culcare, pentru a vă oferii cele mai bune rezultate. Ceaiul de valeriană combate atacurile de panică, reduce simptomele anxietății și ale depresiei, îmbunătățește somnul, reduce stresul și are un efect calmant.

Este recomandat să-l consumați pe o perioadă de cel puțin patru săptămâni, pentru a avea parte de niște rezultate optime.

Ceaiul de valeriană se prepară prin infuzarea unei lingurițe de rădăcină de valeriană mărunțită în 250 ml de apă fierbinte și se consumă după 15 minute.

5. Ceai ashwagandha

Ashwagandha este o plantă ce a câștigat dar lungul timpului tot mai multă popularitate, aceasta are origini tropicale și face parte din familia tomatelor, fiind cultivată în regiuni precum India și Nepal.

Această plantă este recunoscută pentru proprietățile sale în reducerea anxietății și a depresiei. Planta nu numai că reduce stresul, anxietatea și depresia, aceasta servește pentru mai multe scopuri, fiind benefică mai multor sisteme ale organismului, inclusiv celui imun, neurologic, endocrin și de reproducere.

Ceaiul ashwagandha reduce de generare a celulelor cerebrale și îmbunătățește memoria, ameliorează oboseală, crește funcția imunitare și rezistența, și combate apariția diverselor boli.

Trebuie să știți însă că ashwagandha nu este pentru oricine, de aceea trebuie să vă informați foarte bine înainte de a consuma produse făcute din această plantă.

Noi am dezvoltat ZenMaster…

Vrei o soluție completă pentru atacurile de panică? Noi am dezvoltat ZenMaster! Un medicament excepțional, destinat înlăturării stărilor de depresie și anxietate.

În plus, acesta este recomandat și pentru perioadele intense de muncă sau activitate psihică și efort fizic asociat. În plus, rețete extraordinare în ceea ce privește combaterea atacurilor de panică.

Folosit pe o perioadă mai îndelungată de timp, ZenMaster poate chiar trata complet atacurile de panică.

ZenMaster are o mulțime de beneficii. Iată câteva dintre ele:

  • Îmbunătățește performanța cognitivă și activitatea cerebrală;
  • Îți oferă un boost de motivație;
  • Reduce pierderile de memorie;
  • Îmbunătățește capacitatea de învățare și de gestionare a problemelor.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *