- Alternative de tratament pentru tulburarea de stres post-traumatic - August 22, 2023
- Toate cele 150 de simptome ale anxietatii - December 19, 2022
- Legătura dintre consumul de cafea la pacienții cu anxietate și depresie - December 19, 2022
Atacurile de panică reprezintă una dintre tulburările anxietății, cu care tot mai multe persoane au de aface.
Persoanele care se confruntă cu atacuri de panică simt în timpul acestora două tipuri de teamă intensă, cea de moarte și cea de nebunie.
Atacurile de panică nu se manifestă doar la nivel psihic, corpul are la rândul său de suferit.
Dupa cum deja stim, anxietatea nu duce la moarte, nici riscul nebuniei în timpul atacurilor de panică, însă din cauza senzațiilor resimțite în timpul acestor manifestări bruște, teama devine permanentă.
Totuși trebuie să menționăm că stresul și oboseala pot cauza anumite boli, deci trebuie să avem grijă la acest aspect!
Care sunt simptomele unui atac de panică?
Dacă nu ești sigur în privința afecțiunii tale, și nu știi dacă te confrunți cu atacuri de panică sau nu, consultă lista următoare, este nevoie să ai minim patru simptome din următoarele:
- Palpitații, ritmul cardiac ce se accelerează extrem de rapid, inima îți bate atât de tare încât simți că îți va sării din piept
- Transpirație excesivă
- Respirație greoaie, senzație de sufocare / strangulare
- Tremurat
- Durere în piept
- Dureri abdominale sau greață
- Stări de leșin, amețeală, dezechilibru
- Sentimentul de detașare de sine însuși
- Frică intensă de a nu înnebunii
- Frica de moarte
- Amorțeli sau furnicături
- Frisoane sau bufeuri
Persoanele care se confruntă cu atacuri de panică simt o nevoie crescută de a controla mediul și evenimentele ce li se întâmplă.
Acest lucru se datorează stărilor anxioase cu care se confruntă, care le dau un sentiment de incapacitate și de neputință, mai ales în ceea ce privește controlul senzațiilor puternice de teamă și disconfort.
Toate lucrurile menționate mai sus au o mulțime de urmări negative. Pe lângă faptul că atacurile de panică pot dezvolta și anxietatea socială, ele pot degenera, creând o absență generală a controlului asupra organismului și a propriei persoane. Toate aceste lucruri duc la frământări permanente, temerile constante pe care le au persoanele cu atacuri de panică duc în timp chiar și la depresie.
Este important să știi că indiferent de cât de grave, de dese și de intense sunt atacurile tale de panică, te poți trata oricând de acestea, trebuie doar să iei măsurile necesare. Un prim pas este acela de a învăța cum să faci față unui atac de panică.
Cum să faci față unui atac de panică
Este important să înveți să gestionezi atacurile de panică atât înainte, cât și în timpul desfășurării, dar și după ce se termină. Iată cum poți face asta:
1. Inainte de atacul de panică
Să gestionezi un atac de panică înainte ca acesta să se întâmple înseamnă mai exact, să împiedici apariția acestuia. Atacurile de panică apar datorită anumitor factori declanșatori, ei nu pot fi întotdeauna evitați, dar pot fi gestionați. În primul rând, trebuie să știi care sunt factorii care declanșează atacurile de panică, iar mai apoi să-ți programezi și aranjezi lucrurile în timpul fiecărei zile în așa fel încât să nu te întâlnești cu respectivii factori, sau să-i eviți pe cât de mult cu putință.
2. În timpul unui atac de panică
Pentru a te liniști în timpul unui atac de panică poți face câteva lucruri care îți vor îmbunătății cu siguranță starea.
Încearcă aceste lucruri, iar atacul de panică nu va mai fi atât de înfricoșător: concentrează-te pe respirație, conștientizează faptul că ai un atac de panică și că nu o să se întâmple nimic grav, repetă-ți în minte afirmații pozitive, închide ochii, concentrează-te asupra realității, umple-ți mintea cu diverse lucruri precum număratul etc, imaginează-ți ceva plăcut, încearcă să stai pe loc, încearcă să meditezi sau să asculți muzică etc.
3. După atacul de panică
Foarte puține persoane acordă atenție atacurilor de panică după ce acestea trec. Dacă îți dorești să reduci riscul apariției acestora, noi îți oferim câteva recomandări.
Evită alimentele și substanțele care sunt cunoscute pentru crearea dependenței, dormi corespunzător, fă sport, adoptă tehnici de relaxare, apelează la un doctor specialist.
ZenMaster
Noi am dezvoltat ZenMaster, un medicament esențial în viața oricărei persoane care se confruntă cu atacurile de panică, destinat înlăturării stărilor de depresie și anxietate. În plus, acesta este recomandat și pentru perioadele intense de muncă sau activitate psihică și efort fizic asociat.
ZenMaster are o mulțime de beneficii. Iată câteva dintre ele:
- Îmbunătățește performanța cognitivă și activitatea cerebrală;
- Îți oferă un boost de motivație;
- Reduce pierderile de memorie;
- Îmbunătățește capacitatea de învățare și de gestionare a problemelor.
No comment yet, add your voice below!