Alexa Daniela Munteanu

Lupta mea cu anxietatea a fost una extrem de crâncenă, mai ales atunci când lucrurile s-au agravat și și-au făcut apariția și atacurile de panică. Inițial m-am confruntat cu tot felul de probleme fizice.

Mă durea capul, mă durea stomacul, uneori simțeam că pur și simplu mă durea tot corpul. Mai târziu am aflat că de fapt acesta era începutul anxietății mele. Nu am conștientizat cu adevărat că sufăr de anxietate până în momentul în care lucrurile s-au agravat, mai exact, când am început să am atacuri de panică zilnice.

Mă confruntam cu până la 4-5 atacuri de panică pe zi. Era absolut îngrozitor!

Atacurile de panică îmi creeau foarte multe neplăceri. Indiferent de locul sau situația în care mă aflam, fie că eram înconjurată de persoane sau nu, atacurile de panică nu se sfiau niciodată să apară. În timpul acestor atacuri simțeam o teroare profundă, aveam impresia că ceva groaznic urmează să se întâmple, deși nu exista niciun pericol real în jurul meu. Totul provenea din creier.

Atacurile de panică erau uneori suportabile, manifestându-se prin tremurat și respirație greoaie. Alteori simțeam o frică ca de moarte, felul acesta de atacuri de panică aveau cel mai mare efect negativ asupra mea.

Pe lângă faptul că se manifestau prin tremurat, transpirație excesivă și schimbarea tonului vocii, uneori aveam impresia că mă detașez chiar de propria persoană. De câteva ori s-a întâmplat chiar să leșin în public.

După mai multe astfel de episoade groaznice, am luat singură hotărârea că a venit momentul să iau atitudine.

Trebuia să nu mai las frica să mă controleze, ci să o controlez eu pe ea!

Citind acest articol poate că te întrebi cum am făcut asta. Ei bine, de asta ți-am și povestit pe scurt o parte din întâmplările mele cu atacurile de panică. Vreau să te încurajez, să-ți arăt că nu ești singurul căruia i se întâmplă asta, și vreau să-ți spun ce m-a ajutat pe mine să mă vindec.

Eu am reușit să inving atacurile de panică ,cu ajutorul a patru metode.

Acestea au fost: meditația, somnul corespunzător, o dietă echilibrată și suplimentul ZenMaster.

Cum am reusit să trec peste atacurile de panică zilnice


Țin să menționez că în tot acest timp, am încercat și câteva pastile antidepresive pentru atacuri de panică, dar din cauza a multor efecte secundare am renunțat în a le administra. Consider că acestea sunt poate ultima soluție pentru combate atacurile de panică.

1. Meditația

În ceea ce privește meditația, am încercat diferite tehnici învățate pe internet.

Pe youtube găsești o mulțime de astfel de variante. Muzica relaxantă și timpul petrecut cu mine însămi a făcut ca gândurile mele să se limpezească, însă simpla meditație, deși a fost un factor de nădejde în vindecarea mea, nu a fost suficientă.

Una dintre cele mai bune metode în combaterea atacurilor de panică este meditația. Numeroase studii au arătat faptul că meditația scade nivelul de stres și anxietate. (1)

2. Somnul corespunzător

Mi-am dat seama pe parcurs că și faptul că eram constant obosită avea de-a face cu starea mea generală. Îmi ocupam creierul cu diverse gânduri negative, care pe deasupra erau și inutile, și astfel nu reușeam să dorm suficient.

Pentru a-mi îmbunătăți calitatea somnului am făcut mai multe demersuri. În primul rând mi-am creat o rutină, mă așezam întotdeauna la aceeași oră în pat și făceam lucruri care mă relaxau înainte de culcare.

Acestea m-au ajutat foarte mult, mă făceau să am un somn lin și să dorm necesarul recomandat de specialiști (între 6 și 8 ore). Mă trezeam mult mai odihnită, arătam mai bine, aveam o stare generală vizibil mai bună și mai și simțeam mai bine în pielea mea.

3. Dietă echilibrată

Cel de-al treilea factor care m-a readus pe linia de plutire este dieta echilibrată. Am început să fiu mai atentă la ce consum și să-mi fac diferite meniuri, atât sănătoase cât și sățioase.

Pe lângă faptul că mâncam sănătos, gătitul îmi ocupa timpul și mă deconecta de la gândurile mele. Iar treptat mâncarea sănătoasă m-a facut să mă simt mai bine din punct de vedere fizic, dar să și arăt mai bine. Lucru care mi-a oferit mai multă încredere în mine.

De la fructe și legume, la ceaiuri împotriva atacurilor de panică, am încercat să am o dietă cât mai echilibrată.

4. Suplimente si vitamine pentru atacuri de panică

Toți cei trei factori enumerați până acum mi-au fost de mare ajutor, însă făcând doar aceste trei lucruri nu aș fi ajuns să-mi ating cu adevărat obiectivul, cel de a scăpa definitiv de anxietate și atacuri de panică.

Lucrul care a făcut călătoria mea spre vindecare să aibă cu adevărat un final fericit a fost suplimentul ZenMaster.

Țin să specific că ZenMaster nu a fost singurele vitamine pentru atacuri de panică pe care l-am încercat, însă a fost singurul care a avut rezultate, și încă unele extrem de bune!

În plus, pe lângă lucrurile pe care le face pentru a înlătura anxietatea și mai ales, atacurile de panică, ZenMaster mi-a adus și alte beneficii, precum: mi-a îmbunătățit performanța cognitivă și activitatea cerebrală, îmi oferea un boost de motivație, mi-a redus pierderile de memorie, mi-a îmbunătățit capacitatea de învățare, dar și pe cea de gestionare a problemelor.

Pentru mine ZenMaster a fost un adevărat ajutor!


Sursa:
1.Bouchard V, Chapleau M, Fortin G, Hofmann S, Khoury B, Lecomte T, Masse M, Paquin K, Therien P. Mindfulness-based therapy: A comprehensive meta-analysis. Clinical Psychology Review. 2013;33(6):763-771. doi:10.1016/j.cpr.2013.05.005

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *