Alexa Daniela Munteanu

Ești obosit, iritat, nervos, anxios sau depresiv tot timpul?

Sau ai probleme cu somnul?

Dacă ai răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, este posibil să ți se prescrie un antidepresiv ușor.

Antidepresivele ușoare sunt medicamente prescrise pentru persoanele care se luptă cu o depresie ușoară până la moderată. Acestea sunt adesea eficiente și nu provoacă efecte secundare grave.

În acest articol, vom discuta despre diferitele tipuri de antidepresive ușoare și despre modul în care acestea funcționează.

Lucrurile care pot afecta modul în care răspundeți la antidepresive includ:

Există câteva lucruri care pot influența modul în care răspunzi la antidepresive, inclusiv istoricul de sănătate, vârsta și genetica.

În plus, alegerile legate de stilul de viață (cum ar fi fumatul sau consumul de alcool) pot avea, de asemenea, un impact asupra modului în care acționează antidepresivul.

  • Interacțiunea cu alte medicamente – multe medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, inclusiv mai multe clase de medicamente psihiatrice, pot interacționa între ele și pot duce la efecte și mai negative asupra dispoziției generale. (1)
  • Vârsta – există unele dovezi care susțin ideea că există efecte diferite ale medicamentelor antidepresive asupra pacienților tineri și bătrâni.(2) Cu toate acestea, mulți experți consideră că aceste diferențe sunt relativ minore și nu explică majoritatea cazurilor în care oamenii iau antidepresive.
  • Gena – unele persoane sunt mai predispuse decât altele să experimenteze efecte secundare ale antidepresivelor. Acest lucru se datorează faptului că diferite medicamente antidepresive acționează diferit la diferite persoane, ținând cont și de profilul genetic. (3) De exemplu, anumite medicamente antidepresive ar putea crește nivelul de serotonină din creier, ceea ce poate duce la greață și alte probleme de stomac pentru unele persoane.
  • Sănătatea generală – obiceiurile proaste de sănătate fizică (cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool), tulburările de anxietate, istoricul evenimentelor traumatizante, afecțiunile dureroase cronice pot avea un impact negativ asupra modului în care funcționează un antidepresiv.

Dacă oricare dintre acești factori cauzează efecte negative asupra sănătății tale emoționale și mintale, atunci ar putea fi dificil să îți tratezi în mod eficient depresia.

Lista de antidepresive ușoare, cu puține efecte secundare

Antidepresivele ușoare acționează în mod diferit pentru fiecare pacient.

Acest lucru se datorează faptului că, fiecare organism este creat și adaptat într-un anume fel. Anumite medicamente pot funcționa perfect pentru o categorie de oameni, în timp ce aceleași medicamente pot avea reacții adverse la alții.

Există câteva antidepresive naturale care au puține efecte secundare. Cu toate acestea, este important de reținut că aceste medicamente nu trebuie folosite ca substitut pentru consiliere sau terapie.

Luarea lor fără consultarea unui profesionist din domeniul sănătății ar putea duce la consecințe negative, cum ar fi simptome de sevraj, sindromul serotoninei (o afecțiune rară, dar gravă, cauzată de prea multă serotonină în organism) sau chiar afecțiuni mai grave, cum ar fi sinuciderea.

Unele dintre cele mai comune medicamente antidepresive ușoare includ:

Fiecare are propriile beneficii și dezavantaje, așa că este important să discuți opțiunile cu un medic înainte de a începe tratamentul.

Încearcă Zen Master

Suplimentele ZenMaster sunt fabricate din ingrediente naturale și acționează prin restabilirea echilibrului în organism.

Acest produs conține mai multe ingrediente naturale care s-au dovedit a fi eficiente în tratarea depresiei și a altor afecțiuni legate de stresul sau dezechilibrul emoțional.

Unele dintre ingredientele din ZenMaster includ acizi grași omega-3, vitaminele B (inclusiv vitamina B6), ginko biloba, panax ginseng.

Acești nutrienți acționează sinergic pentru a susține sănătatea optimă și a reduce simptomele depresiei sau ale tulburărilor emoționale.

Dacă ești în căutarea unei modalități accesibile, fără efecte adverse, de a trata depresia în mod natural, ia în considerare încercarea ZenMaster.

Ai răbdare – tratamentele antidepresive durează adesea câteva săptămâni sau mai mult pentru a începe să vezi beneficiile.

Nu te aștepta la rezultate instantanee. Atunci când antidepresivele afectează modul în care răspunzi la tratament, este indicat să încerci și remedii naturiste.

Dacă optezi pentru administrarea suplimentelor ZenMaster, fii pregătit pentru o îmbunătățire treptată în timp.


Sursa:
1. Palaniyappan, L., Insole, L., & Ferrier, N. (2009). Combining antidepressants: A review of evidence. Advances in Psychiatric Treatment, 15(2), 90-99. doi:10.1192/apt.bp.107.004820.
2. Coupland C, Dhiman P, Morriss R, Arthur A, Barton G, Hippisley-Cox J et al. Antidepressant use and risk of adverse outcomes in older people: population based cohort study BMJ 2011; 343 :d4551 doi:10.1136/bmj.d4551.
3. Campos, A.I., Mulcahy, A., Thorp, J.G. et al. Understanding genetic risk factors for common side effects of antidepressant medications. Commun Med 1, 45 (2021). https://doi.org/10.1038/s43856-021-00046-8.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *